Knokke & Info

Knokke-Heist is de meest exclusieve badplaats van de Belgische kust vlakbij de grens met Nederland. Deze kustgemeente aan de Noordzee is niet alleen ongekend populair in België, maar geniet ook grote bekendheid ver buiten de landsgrenzen. Met de mondaine uitstraling wordt Knokke-Heist ook wel het Monaco van het Noorden genoemd.

Knokke-Heist bezoekt u niet zomaar, u beleeft het! Flaneren langs de 8 km lange Zeedijk, een terrasje meepikken of een strandbar bezoeken op het brede zandstrand, kuieren langs de exclusieve winkelstraten, zwemmen, zeilen, (kite)surfen, waterskiën op zee, de polders en het hinterland ontdekken langs rustige fiets- en wandelpaden, culinair genieten met zicht op zee of zich laten verrassen door een aparte expositie in één van de vele kunstgalerijen die Knokke-Heist rijk is … het kan er allemaal!

Het hele jaar door bruist Knokke-Heist met activiteiten voor jong en oud. Van eenvoudig tot exclusief met grote internationale topmerken, u vindt het gegarandeerd allemaal in één van de vele winkels, die ook op zondag open zijn. Knokke-Heist inspireert tot een intense beleving, van het fijnkorrelige zand tussen uw tenen tot het verfrissende bubbelgenot van champagne op uw tong.

Nuttige links:
Alles over Knokke-Heist – www.knokke-heist.be

Berekenen kosten bij aankoop – www.notaris.be
Onderhoud verwarmingsinstallaties – www2.vlaanderen.be
Keuring elektrische installaties – www.vlaanderen.be
Energie prestatie certificaat – www.vlaanderen.be
Bodemattest nodig? – www.ovam.be
Registratie huurcontract – www.minfin.fgov.be
Indexering huurprijzen – statbel.fgov.be/nl/statistieken
Gemeentebelasting tweede verblijf Knokke – inwoners.knokke-heist.be
Belasting provincie tweede verblijf – www.west-vlaanderen.be

BIV: www.biv.be
CIB: www.cib.be
Notaris: www.notaris.be
Toerisme Vlaanderen: www.toerismevlaanderen.be